Sayfalar

10 Şubat 2012 Cuma

Hangi İllerde Hangi Okullar Tatil Son Dakika 10 Şubat 2012

ankarada 10 şubat 2012 Hangi okullar tatil edildi,istanbulda 10 şubat 2012 Hangi okullar tatil edildi,giresunda 10 şubat 2012 Hangi okullar tatil edildi,tekirdağda 10 şubat 2012 Hangi okullar tatil edildi,antalyada 10 şubat 2012 Hangi okullar tatil edildi,farfaraa.blogspot.com,muşta 10 şubat 2012 Hangi okullar tatil edildi,malatyada 10 şubat 2012 Hangi okullar tatil edildi,konyada 10 şubat 2012 Hangi okullar tatil edildi,denizlide 10 şubat 2012 Hangi okullar tatil edildi,kütahyada 10 şubat 2012 Hangi okullar tatil edildi,karamanda 10 şubat 2012 Hangi okullar tatil edildi,hangi illerde 10 şubat 2012 Hangi okullar tatil edildi,kar taili alan okullar 10.02.2012,10 şubat 2012 kar tatili olan okullar.

METEROLOJİ'DEN 25 İL İÇİN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sabah saatlerinde yaptığı uyarıda İstanbul başlayan kar yağışının Çatalca ve Silivri ilçelerinde etkili olacağını açıkladı. İstanbul radarlarından alınan bilgilere göre kar yağışının Silivri ve Çatalca'da etkisini arttırarak kuvvetli sağanak ve tipi şeklinde devam etmesinin beklendiği belirtildi. Yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun tamamında görülecek yağışların; Hatay, Antalya'nın doğu ilçeleri ve Anamur çevreleri, Sakarya, Kocaeli, Bilecik, Zonguldak, Bolu, Düzce, Osmaniye, K.Maraş, Adıyaman, Diyarbakır ile Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis çevreleri başta olmak üzere Doğu Anadolu bölgesinde, Tekirdağın Saray, Çerkezköy ve Çorlu çevreleri, Kırıklareli'nin Vize ve Demirköy ilçelerinde, gece saatlerinden sonra Rize, Artvin, Trabzon, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının Ege, İç ve Güneydoğu Anadolu'da 2 ila 4 derece azalacağı belirtildi. Rüzgarın; Akdeniz ile Doğu bölgelerde güneyli yönlerden, diğer yerlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyıları ile Doğu Akdenizde kuvvetli (50-70 km/sa) ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiği belirtildi.

EDİRNE'DE SİBİRYA SOĞUKLARI

Edirne'de yaşanan taşkının ardından Meriç ve Tunca nehirlerinin debileri düşüşe geçti. Tarım arazilerine yayılan taşkın suları ise kentte 2 gündür hava sıcaklığının geceleri eksi 10'a, gündüz de eksi 7'ye düşmesi sonucu buz tuttu. Vatandaşlar taşkın sahasında mahsur kalan hayvanları kayıklarla kurtardı.

6 Şubat'ta Bulgaristan'ın İvanova Barajı'nın duvarının yıkılmasının ardından Edirne'de meydana gelen taşkın yüzünden çok sayıda tarım alanı ve yollar su altında kaldı. Meriç ve Tunca nehirlerinin ise bugün sabaha karşı debileri düşüşe geçti. Dün bin 400 metreküp/saniye olan Meriç Nehri'nin debisi bin 200 metreküp/saniyeye düştü. Taştığında 240 metreküp/saniye olan Tunca Nehri'nin debisi ise 95 metreküp olarak ölçüldü. Taşkın riski ortadan kalkınca kurtarma ve sağlık ekiplerinin nehir başındaki nöbetleri sona erdi. Taşkın suyu nedeniyle çok sayıda ağaç yıkıldığı gözlendi. Taşkın sahasında bazı hayvanların da su içinde mahsur kaldığı görüldü. Kayıklarla hayvanlarını kurtarmaya giden vatandaşlar köpekleri kayıkla kenara getirdiler.

Hava sıcaklığının 2 gündür gece sıfırın altında 10, gündüz saatlerinde ise sıfırın altında 7 derece olması nedeniyle Tunca Nehri'nin büyük bölümü, Meriç Nehri'nin ise kıyı kesimleri ile tarım alanlarındaki taşkın suları buz tuttu. Ortaya buzul çağını andıran görüntüler çıktı. Belediye ekipleri, buz tutan köprüleri tuzladı.

Bulgaristan'ın Kaptan Andreova Gümrük Kapısı'nın çıkışında Meriç Nehri'nin taşması sonucu suların uluslararası E-80 karayolunun üzerinden akması nedeniyle pazartesi günü kapatılan Kapıkule Sınır Kapısı halen açılmadı. Bulgaristan'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 10 tondan ağır olan araçların giriş ve çıkışına kapatılan Bulgaristan tarafındaki Lesova Sınır Kapısı da ulaşıma kapalı. Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda bekleyen 10 tondan ağır olan araçlar geçişe başladı.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının beklendiği Edirne'de bugün (perşembe) hava sıcaklığının en düşük sıfırın altında 10, yarın sıfırın altında 14 ve cumartesi günü sıfırın altında 16 derece olmasının beklendiğini bildirdi.

TEKİRDAĞ VE KIRKLARELİ'NDE KAR YAĞIŞI

Tekirdağ'ın Saray, Çerkezköy ve Çorlu, Kırklareli'nin Vize ve Demirköy ilçelerinde kar yağışının Cuma günü akşam saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli ve yoğun olarak devam etmesi beklendiği açıklandı.

ANTALYA'NIN DOĞU İLÇELİRİNDE SAĞANAK YAĞIŞ VE FIRTINA

Antalya'nın doğu ilçeleri ( Serik, Manavgat, Alanya, Gazipaşa, İbradı, Akseki, Gündoğmuş ) ve Mersin'in Anamur ilçesinde ise bugün akşam saatlerine kadar kuvvetli sağanak yağışın ve fırtınanın devam edeceği bildirildi.

YAĞIŞ YARINA KADAR SÜRECEK

Tekirdağ’ın Saray, Çerkezköy ve Çorlu, Kırklareli’nin Vize ile Demirköy İlçesi’nde kar yağışının Cuma günü akşam saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli ve yoğun olarak devam etmesi beklendiği açıklandı.

Meteoroloji, Antalya’nın doğu ilçeleri;Serik, Manavgat, Alanya, Gazipaşa, İbradı, Akseki, Gündoğmuş ve Mersin’in Anamur İlçesi’nde ise bu akşam saatlerine kadar kuvvetli sağanak yağış ve fırtınanın devam edeceği bildirildi.

Son meteorolojik değerlendirmelere göre; yurdun tamamında görülecek yağışların; Hatay, Antalya’nın doğu ilçeleri ve Anamur çevreleri, Sakarya, Kocaeli, Bilecik, Zonguldak, Bolu, Düzce, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Diyarbakır ile Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis çevreleri başta olmak üzere Doğu Anadolu bölgesinde, Tekirdağ’ın Saray, Çerkezköy ve Çorlu ilçelerinin çevreleri, Kırıklareli’nin Vize ile Demirköy İlçesi’nde gece saatlerinden sonra Rize, Artvin, Trabzon, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının Ege, İç ve Güneydoğu Anadolu’da 2 ila 4 derece azalacağı belirtildi. Rüzgarın; Akdeniz ile Doğu bölgelerde güneyli yönlerden, diğer yerlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyıları ile Doğu Akdenizde kuvvetli (50-70 km/sa) ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiği açıklandı.

THY'NİN 84 SEFERİ İPTAL

Başta İstanbul olmak üzere yurt genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle uçak seferlerinde bugün de iptaller oldu. Türk Hava Yolları (THY) çoğunluğu karşı havalimanlarında yaşanan kar ve buzlanma yüzünden iç ve dış hatlarda toplam 84 seferini iptal ederken birçok sefer de özellikle Ankara, İzmir, Antalya olmak üzere birleştirilip gecikmeli olarak yapılıyor. Uçuşları iptal edilen çok sayıda yolcu otellere yerleştirilirken bazı yolcuların da banklarda uyuduğu görüldü.

İstanbul’da gece saatlerinden itibaren yağan kara rağmen Atatürk Havalimanı’nda iniş ve kalkışların kesintiye uğramaması için Devlet Hava Meydanları İşletmesine bağlı görevliler ise çalışmalarına aralıksız devam etti.

Öte yandan THY internet sitesinden yaptığı açıklamada uçuşu olan yolcularını uyardı. Açıklamada, “Havalimanına gelmeden önce uçuşunuzun güncel statüsünü Çağrı Merkezi’nden veya web sitemiz üzerinden kalkış varış uygulaması ile kontrol edebilirsiniz. Eğer uçuşunuz iptal olmuş ise mağdur olmamanız için lütfen havalimanına gelmeden önce yeni bir uçuşla ilgili Çağrı Merkezi’nden onay alınız" denildi.

UYARILAR

Meteoroloji, yağışların Hatay, Antalya’nın doğu ilçeleri ve Anamur çevreleri, Sakarya, Kocaeli, Bilecik, Zonguldak, Bolu, Düzce, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Diyarbakır ile Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis çevreleri başta olmak üzere Doğu Anadolu bölgesinde, Tekirdağın Saray, Çerkezköy ve Çorlu çevreleri, Kırıklarelinin Vize ve Demirköy ilçelerinde, gece saatlerinden sonra Rize, Artvin, Trabzon, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması beklendiği, olası olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği bildirildi.

Rüzgarın, Marmara, Kıyı Ege ile Batı Karadeniz kıyıları ile Doğu Akdeniz de kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına halinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve halkın dikkatli ve tedbirli olması gerektiği bildirildi.

Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği açıklandı.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.

EĞİTİME KAR ENGELİ

Kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi

- Konya'nın Akören, Hadim, Bozkır ve Hüyük ilçelerinde (1 gün)

- Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde (1 gün)

- Karaman'ın Başyayla ve Sarıveliler ilçelerinde (1 gün)

- Giresun'un yüksek kesiminde etkili olan kar yağışı nedeniyle Alucra, Şebinkarahisar ve Çamoluk ilçelerinde okullar tatil edildi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More