Sayfalar

27 Ocak 2012 Cuma

MSConfig Nedir? MSConfig Ayarları ve Özellikleri

MSConfig bilgisayarımızın açılışta çalışacak programlarını ve ayarlarını düzenlediğimiz windows gizli ayarlarıdır. Bu ayarları bilgisayarımız açıldığında otomatik olarak nasıl çalışacağını ayarlayacağımız bölümdür. Bazı programlar windows açılmasıyla birikte çalışmaya başlar yani msconfig’ e otomatik olarak eklenir. İsterseniz bu programların otomatik çalışmasını kapatabilir başka bir programın windowsun açılmasıyla bbirlikte çalışmasını başlatabilirsiniz.


MSConfig ayarlarını yapmak için bilgisayarımızın başlat çubuğuna tıklayıp çalıştır’ a geliyoruz ve “msconfig” yazıp tamam dediğimizde msconfig ayar penceresi karşımıza çıkıyor.


Açılan pencerede ayar sekmeleri bulunmaktadır. Bu sekmelerden en çok kullanacağımız bölüm hizmet ve başlatma sekmesidir. Hizmet sekmesinde çalışan uygulamaların update gibi özelliklerini kapatıp açma ayarlarını yapabiliriz. Örneğin virüs programınızın update yapmasını istemiyorsak virüs programının adının yazılı olduğu updateyi işaretini kapatmamız gerekiyor. Sadece virüs programının değil bilgisayarınızdaki tüm uygulamaların updatesini açıp kapatabiliriz hizmetler kısmından.



Başlatma sekmesinden de istediğiniz programın windows başlangıcıyla çalışıp çalışmamasını ayarlayabiliriz. Örneğin açılışla beraber virüs programının yada yüklediğiniz müzik indirme programının açılmasını kapatabilirsiniz.



Tüm ayarlamaları yaptıktan sonra tamam dediğinizde bilgisayarınızın yeniden başlanmasını isteyecek şimdi yeniden başlat’ a tıklayarak ayarlarınızı aktif etmiş oluyorsunuz. MSConfig bölümünde windowsunuzun düzgün çalışabilmesi için diğer ayarlarınıza dokunmamanızı tavsiye ediyoruz.

Etiketler: msconfig başlatma ayarları msconfig hizmetler ayarları win 7 msconfig win xp msconfig windows 7 windows msconfig ayarları windows msconfig özellikleri

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More